Общинският съвет в Ботевград гласува на извънредна сесия декларация „против незаконното изваждането на мъжкия баскетболен отбор на Балкан от Националната баскетболна лига”. Декларацията е адресирана до управителния съвет на Българската федерация по баскетбол.

„В нея се изтъква несправедливостта на акта на Лигата спрямо вицешампиона от последното държавно първенство. Само двама от местните депутати се въздържаха да я подкрепят”, пише сайтът botevgrad.com, който допълва, че група представители на местния бизнес са намерили средства за Балкан за участието му във втора дивизия.

„Само за два дни инициативните бизнесмени, почти всички любители на баскетбола, направиха тази спасителна акция. На предварителна среща със старши треньора Георги Младенов те поискаха от него да говори с всеки един от играчите дали би се съгласил да остане в отбора във втора дивизия при запазване размера на заплатите, които бяха в подписаните преди десетина дни договори”, съобщи същият източник.

Парите са осигурени стопроцентово до края на календарната година, като продължава набирането на средства и до края на сезона.