Балкан взе реванш от Черноморец във втората приятелска среща между двата отбора в Ботевград. "Зелените", които бяха без няколко основни играчи, се наложиха със 76:72 (17:20, 17:21, 19:13, 23:18) след обрат в последните минути. Димитър Димитров и Калил Дюкс пропуснаха мача, като през второто полувреме в игра не влезе и турското крило Алихан Демир, който стъпи накриво в първата контрола.

Това бяха последни проверки за тима преди началото на сезон 2021/2022, който Балкан стартира с две гостувания. В петък на Ямбол от НБЛ, а на 12-и октомври в Израел на Апоел Галил Елион.

Черноморец започна вдъхновено от самото начало и поведе с 15:5. Балкан имаше трудности в атака, но до края на първия период стопи само на 3 точки пасива си при 17:20. Гостите продължиха да контролират играта и във втората като на моменти поведоха и с 8 точки. Турското крило Алихан Демир опита да вземе участие през първото полувреме, но вероятно не се чувстваше добре и през второто не игра, а то започна със 7 пасив за Балкан. 5 минути след началото му Балкан обърна за първи път от началото на мача след тройка на Илиян Пищиков. До края на частта обаче Черноморец отново успя да вземе предимство, за да започне с 1 точка аванс последния период. Цялата последна част беше белязана от обрати.

Балкан поведе в първите минути след две тройки на Вутев и Грозев, но Евгени Хаджирусев и Тонев върнаха своите в мача и Бургас взе нов добър аванс от 5 точки три минути преди края за 67:72. Докрая обаче съперникът не успя да отбележи, а Дерик Маркс вкара тройка, за да доведе мача до равенство и домакините взеха успеха след оспорвани секунди в края. Дерик Маркс беше най-резултатен за успеха с 18 точки и 10 борби, а по 16 точки добавиха Николай Грозев и Трейвин Тибодо. За Черноморец най-полезен с 15 точки беше Евгени Хаджирусев, 14 точки и 9 борби записа Тихомир Желев. По 12 точки вкараха Ивайло Тонев и американският гард Корнти Белгер, а с 11 точки и 10 борби завърши Уендъл Люис.