Бизнесмен от Ботевград е осигурил 40 000 лева за мъжкия баскетболен тим на Балкан. Той първи се е отзовал на спасителната акция по нестабилното финансово състояние на клуба, предприета снощи след като кметът на града Георги Георгиев заявил, че до края на сезона може да отпусне едва 25 000 лева, пише сайтът с най-актуални новини от региона botevgrad.com.

Акцията за осигуряване на допълнителни средства продължава и днес, но скоро трябва да стане окончателно ясно дали Балкан ще започне сезона.

Баскетболистите от мъжкия състав пък изгледаха част от мачовете от ученическия турнир „Млади надежди”, но не са провели тренировка.

Според същия източник, българската федерация и лично президентът Михаил Михов са уведомени за проблемите в лагера на вицешампионите. Местните феновете, които подкрепят безрезервно отбора, с трепет очакват развитието на ситуацията.

От централата съобщиха само, че срещата от 1-я кръг на Националната баскетболна лига между Балкан и ЛукОйл Академик, която трябваше да се играе в събота, се отлага заради заетост на залата в Ботевград. Молбата на Балкан е уважена и от „студентите”. Засега не е насрочена нова дата за провеждането на двубоя. От Лигата коментираха, че официална позиция ще има в понеделник.

НБЛ стартира утре с мачовете Спартак Плевен – Рилски спортист и Евроинс Черно море – ЦСКА. Левски приема Тунджа Ямбол в неделя.