Ръководството на Балкан прецени, че сърбинът Мариян Тасич ще бъде полезен на отбора и той ще носи екипа на ботевградчани до края на сезона. Тасич пристигна в Ботевград преди няколко дни и проведе няколко тренировки с тима преди да получи днешното предложение да остане до края на сезона. Той взе участие и в контролата снощи в София, в която Балкан победи Овергаз със 102-80. Другият център в отбора, черногореца Марко Янюшевич засега остава в тима.

Роденият през 1980 година център е висок 205 сантиметра, започнал е кариерата си в детско-юношеската школа на Цървена звезда, а след това играе в Македония, Уругвай и Румъния. Последните две години участва в шампионата на северната ни съседка за отбора на Търговище, а съотборник там му беше настоящия играч на ботевградския тим Илко Нанев. От началото на този сезон минава в Крайова като в 15 срещи прави по 9.0 точки и 4.0 борби за 25.1 минути на мач.

„Според мен ще помогне и затова преценихме да го оставим. Ясно е, че Атанас Радев има нужда в подкошието и мисля, че Тасич може да бъде полезен. Със сигурност няма да може да играе срещу Спартак в Плевен. Предстои да задвижим цялата документация около неговото картотекиране. Надявам се колкото се може по-бързо да се случи и той да бъде налице в състава”, каза старши треньорът на отбора Петър Клечков за BulgarianBasket.com.