Тежки дни се задават пред Петър Клечков в родния му Ботевград. Два дни след решението да освободи от състава на Балкан Бойко Миленков, треньорът си навлече гнева на съгражданите си, феновете на тима и най-вече – на собствените си баскетболисти, пише ring.bg.

26-годишният Миленков отдавна е сред любимците на местната публика. Въпреки че не е родом от Ботеград, а от Шумен, Миленков спечели сърцата на привържениците с трудолюбие, мъжка дума и лоялност. Поредица тежки контузии в последните години обаче не позволиха на таланта да развие кариерата си в посока, в каквато се очакваше. Дори и не напълно здрав, Миленков играеше за Балкан и се стараеше да дава максимум от себе си. Стисна зъби и остана верен на ботевградчани, дори когато в отбора думичката “заплата” бе табу, а момчетата се хранеха дружно със спагетите на капитана Атанас Радев и с вкусната домашна баница на майката на Любомир и Иван Лилови.

Клечков обоснова решението си с прекалено голямата конкуренция на позицията, на която играе Миленков. Думите му не топлят останалите състезатели на Балкан, които са против освобождаването му. Така треньорът настрои срещу себе си лидерите на тима и то в момент, когато Балкан се намира на четвърто място във временното класиране на НБЛ, с равен брой победи и загуби с третия Черно море. В Интернет дори върви подписка в подкрепа на Миленков и връщането му в съблекалнята на “зелените”. Далеч по-незабелязана остава раздялата с другия нежелан от Клечков – Цветомир Бенчев, който макар че е роден в Ботевград и е юноша на Балкан, не се радва на същата обич, както съотборника си.

Миленков пристигна в Ботевград през лятото на 2007 г. Той бе докаран в състава от бившия старши треньор – Георги Младенов, на когото Клечков бе помощник. Младенов много харесва Миленков от периода, в който работи с него в столичния Спартак Евроинс МВР. По същата линия в пакет с Миленков в Балкан през 2007 г. се озова и Атанас Радев. Юношата на Черно море днес е толкова тачен в Ботевград, че дори има честта да носи капитанската лента.

Клечков не пусна нито за секунда на терена Миленков при победата на Балкан над Рилски спортист с 80:79 в неделя в Ботевград. Бойко е участвал в 10 мача на отбора от началото на сезона и само в един от тях е получил шанс от треньора да излезе титуляр.