В лагера на баскетболния Балкан не крият, че очакват с нетърпение завършването на новата зала в Ботевград и желанието си да организират турнира за Купата на България при мъжете точно в новото съоръжение.

„Залата като строителство отвън е вече приключена. В момента се правят площадките за паркинг и се приключват строителните работи вътре. Това вече е въпрос на дни. Трябва да се сложат паркета, седалките и таблата. Иначе всичко друго е вече приключено. Предполагам, че ще отнеме още малко време, защото седалките и паркета се внасят отвън. Аз съм оптимист и пожелавам това да се случи до края на този месец, защото искам Купата да я играем в тази нова зала и пред нашите фенове”, сподели пред Гонг треньорът на Балкан Александър Тодоров.

Специалистът бе категоричен, че клубът има желание да е домакин на предстоящия турнир през февруари. „Да, абсолютно. Въпреки, че това домакинство ще ни донесе много по-голям натиск и баскетболно погледнато ще е по-лесно да се играе в друга зала. Но тази подкрепа, която ще я получим в тази зала ще ни помогне много, ако искаме да постигнем някакъв резултат, а повтарям- за мен да отпаднем на полуфинал не е резултат”, заяви Александър Тодоров.