Най-добрият македонски отбор Фени Индустри спечели първата си контрола от мини-турнето в България след победа със 77-65 над Балкан в Ботевград.

Македонците, които спечелиха купата на своята страна предния месец се класират директно за полуфиналите на плейофите и използват паузата за да поддържат игрова форма с тези два мача срещу Балкан и Лукойл Академик. Освен тях и Струмица пропуска четвъртфиналите, а най-вероятния съперник на Фени Индустри ще бъде Фершпед Работнички.

За Балкан Ботевград тази среща идва също навреме, защото тимът пропуска първия кръг от плейофите. Играчите на Георги Младенов се класираха директно за четвъртфиналите, където в събота срещат ЦСКА в мач номер 1 от тяхната серия, съобщава сайтът bulgarianbasket.com

Целта на Младенов бе да използва широк кръг от играчи, както и да опита някои новости в игровото разположение на отбора преди решителните битки в плейофите. Ето защо единствено Бобан Билбия не взе участие в мача и то поради това, че все още лекува контузия.

Фени Индустри игра по-добре и водеше през по-голяма част от срещата като Балкан успя да спечели единствено последната, четвърта част.

Това не попречи на Атанас Радев да се изяви великолепно и завърши с 25 точки и 9 борби. Иван Лилов добави 15.

За гостите от Македония се отличи американецътДоналд Коул с 20 точки и 6 отнети топки, както и плеймейкърът Горан Самаржиев с 14 точки (4 тройки) и борби.Утре македонците играят с шампиона Лукойл Академик в Правец. Двата отбора се срещнаха в Кавадарци на 29 януари и българите победиха с 93-89. Сега Фени Индустри връща визитата и утре от 18.00 часа в спортния комплекс в Правец ще премерят сили със „студентите”.