Балкан Ботевград победи Черноморец с 88:78 и си осигури първото полуфинално място в турнира за Купата на България по баскетбол. С този интересен и динамичен двубой започна финалната осмица, на която тази година е домакин град Ямбол.

Мачът между Ботевград и Бургас предложи доста емоции от самото начало като Балкан имаше преимущество през по голяма част от първото полувреме, но в крайна сметка се оттегли с 4 точки пасив – 37:41. Това до голяма степен се дължеше на силната игра на плеймейкъра на Черноморец Пламен Алексиев.

След почивката мачът тръгна кош за кош, но влизането в игра на Йордан Бозов за Балкан се оказа решаващо за „зелените”. Те затегнаха своята защита и успяха да вземат аванс от 5 точки след 30 минути игра – 62:57. В средата на заключителната част преднината им вече бе 7 и се запази такава почти до края, след като продължително време и двата състава изпитваха значителни трудности да вкарат кош.

Последните 2-3 минути Черноморец опита последен натиск, като извади от игра всички високи състезатели на съперника за лични нарушения, но загуби и своя основен състезател Алексиев по същата причина.

Така младият и неопитен състав на бургазлии не успя да обърне нещата и отново да победи Балкан този сезон.

Силен мач за Балкан изигра Иван Лилов с 28 точки, 19 добави Джими Хънт, а капитанът Наско Радов се отчете с дабъл-дабъл, 10 точки и 12 борби. Най-добър аз Черноморец бе Пламен Алексиев, приключил с 18 точки и 6 асистенции.