Балкан Ботевград победи Черноморец с 69 точки разлика 121:52 в реванша от осминафиналите на турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете. Още на почивката резултатът бе 54:22, а 20 точки за тима на Георги Младенов вкара Янко Янков. Крум Дойчинов и Иван Лилов добавиха по 17. По-големият брат Лилов – Любо изигра отличен мач на рождения си ден след като отбеляза 16 точки и взе 11 борби. Кирил Кирязов пък бе най-полезен за Черноморец с 18 точки.

Балкан ще се изправи срещу Спартак Плевен в една от най-интересните четвъртфинални двойки.

Черно море също очаквано разгроми за втори път Видабаскет с 114:74, като варненци вкараха 44 точки само в третата четвъртина. В следващата фаза обаче ги очаква шампионът ЛукОйл Академик. Първата среща е в Правец на 12-ти март.

В Ямбол домакините начело с наставника Иван Чолаков се справиха със съпротивата на Алвина с 89:76. Предишният двубой бе завършил наравно 93:93, но воден от Владимир Рижов тимът на Ямбол заслужи място на четвърфиналите, където ще играе с Левски. Решаващо за успеха се оказа първото полувреме, когато Ямбол поведе с 61:29. Алвина опита обрат през вторите 20 минути, но това не бе достатъчно. Мачът пък се забави, заради закъснението на съдиите Марин Механджиев, Владимир Цеков и Иван Николов.

Рижов реализира 28 точки, а Димитър Хорозов записа в актива си 14 точки и 12 борби. За Алвина Венелин Първанов вкара най-много -22, а Иван Друмев добави 17 точки.

В последния осминафинал Рилски спортист победи Дунав Русе с 92:89 в оспорван двубой и продължава напред в надпреварата. На четвъртфиналите тимът от Самоков среща ЦСКА, като първият мач – на 12-ти март ще се играе при закрити врати в зала Универсиада в София, заради наказанието на червените.

Статистика: bulgarianbasket.com