Балкан се класира на полуфинал на efbet Купа на България. В "Арена Асарел" ботевградчани си осигуриха мач за финала, след като победиха Черноморец с 84:71. Така Балкан ще се изправи срещу Рилски спортист в първия полуфинал на турнира - в събота от 17 часа.

След дълго прекъсване и лекуване на контузия в игра се върна Станимир Маринов. За последно той игра в официален мач през лятото в Шампионската лига. Балкан започна по-добре мача и съсипа защитата на съперника си, след като вкара 24 точки, срещу само 11 за "акулите". До почивката играчите на Васил Евтимов успяха да се съвземат и наваксаха изоставането си до само пет точки.

Второто полувреме започна по идентичен начин - с много силна игра на Балкан, който воден от вдъхновения Крис Минков и 28:13 в третата четвърт. Последва ново малко отпускане в редиците на "зелените", но разликата вече беше твърде голяма, за да могат "акулите" да се надяват на обрат. Минков вкара 20 точки за победителите, а капитанът Димитър Димитров завърши с 18. По 10 точки отбелязаха Сияни Чеймбърс и Дарко Балабан. Станимир Маринов игра близо 11 минути и вкара 3 точки.

За Черноморец Уендъл Луис вкара 22 точки, Марвин Смит вкара 8, а с 12 се отличи Дианте Болдуин.