Баскетболните шампионки и носителки на Купата на България Дунав зарадваха за пореден път децата от Дневния център за деца с увреждания „Милосърдие“ към Каритас в Русе. Състезателките на Дунав 8806 са редовни гости на комплекса и вече са се сприятелили с някои от момичетата и момчетата там. Основен „виновник“ за това е физиотерапевтът на отбора Петя Георгиева, която вече девет години работи с децата в „Милосърдие“.

Днес, 28 февруари, те за пореден път имаха възможност да се срещнат с дунавки. След като изгледаха заедно специално подготвената куклена пиеса, за изненада на всички пристигна и Баба Марта, която ги зарадва с мартенички в навечерието на Първа пролет.

Баба Марта и сините феи зарадваха деца в Милосърдие

източник: ДУНАВ 8806 PR

Малчуганите пък се отблагодариха с песни и стихове, посветени на празника, а едно от децата напомни, че наближава и 3 март с „Аз съм българче“.

„Сините феи“ също дариха по една мартеничка на момичетата и момчетата в ДЦДУ „Милосърдие“ с пожелания за здраве и щастие на тях, семействата им и специалистите в центъра.

В дневния център има 16 дечица от 2 до 7 години, които го посещават целодневно, на принципа на детска градина. По-големите, от 7 до 16-годишна възраст са 14. Те ходят на училище, като повечето са в близкото ОУ „Тома Кърджиев“, а следобедите прекарват в центъра на рехабилитации и занимания с кинезитерапевт, арттерапевт и музикотерапевт.

Баба Марта и сините феи зарадваха деца в Милосърдие

източник: ДУНАВ 8806 PR