Срещата от 16-тия кръг на Националната Баскетболна Лига между отборите на Спартак Плевен и Левски се пренасочва за неделя, 22 февруари от 17.30. Това заяви генералният мениджър на лигата Стефан Станев за bulgarianbasket.com. Има дори опасност мачът изобщо да не се играе, ако не се отстрани проблемът с електроснабдяването в залата.

“Има сериозна авария в района около зала „Балканстрой”, вследствие на която в съоръжението няма ток, вода и газ. Екип на Електроснабдяване в град Плевен работи по случая и се надяваме всичко да бъде оправено спешно. Засега срещата се пренасочва за неделя от 17.30, но ако не се оправи проблемът, ще търсим друга дата за нейното изиграване,” каза Станев. „Поддържам връзка с ръководството на Спартак Плевен и ще бъда информиран каква е ситуацията утре, и ще е ясно дали срещата въобще ще може да се изиграе и в неделя.”

Освен промяната за мача Спартак-Левски, Станев информира за още една смяна на мач от следващия кръг на НБЛ. Левски ще приеме Рилски спортист не на 28 февруари, а на 1 март в столичната зала „Христо Ботев” от 18.00 часа. Тази смяна бе наложена за улеснение на двата тима, които ще играят своите четвъртфинали в Еврохолд Балканската лига в сряда през следващите две седмици.