Баскетболният Черно море загуби първия мач от плейофната си серия срещу Левски. Варненският тим обаче не се е отказал да търси краен успех срещу "сините" и може да изравни серията още утре, в Мач №2, в морската столица. Един от най-добре представилите се баскетболисти на Черно море в първата среща - Атанас Радев, отговори на въпросите на gong.bg.

 

Загубихте първия мач от Левски с малко, на какво отдаваш слабата последна част, която изиграхте в София?

Може би не ни издържаха нервите, прекалено много грешки направихме, изведнъж се уплашихме да не би да спечелим мача. Вдървихме се и Левски използваха това.

 

Какво очакваш от втория мач утре?

Само едно: ПОБЕДА, въпреки че няма да е лесно.

 

С какво ще отговорите на младия и амбициозен отбор на Левски?

Не мисля, че са по млад и амбициозен отбор от нас. Ние също сме млад отбор, пред който има бъдеще. Като изключим Левен Белберов, другите момчета в двата отбора сме почти на една възраст. А за това как ще им отговорим... с една доста тежка обстановка, здрава защита, не вярвам да има с какво да се изненадаме.

 

Всеки знае, че във Варна факторът публика винаги има голяма роля. Мислиш ли, че залата отново ще е пълна?

Да, залата се пълни всеки път, няма значение с кой играем. Тези хора идват да ни подкрепят и ние сме длъжни да се раздадем на максимум.

 

През този сезон Черно море получи доста критики, че играе без особена мотивация и формата е спаднала. Мислиш ли, че има истина в това и ако да, защо?

Нормално е да не сме във формата, в която беше отборът миналата година. Да не забравяме, че 7 човека от миналогодишния отбор ги няма. Мотивация винаги сме имали, просто нещо все ни убягваше. В някои мачове нямахме късмет, други губехме сами, с наши грешки, но мисля, че в последните мачове показахме истинското си лице и ще продължаваме да го показваме, пък какво ще стане ще видим накрая.

 

Ти самият пропусна част от сезона, след като се контузи именно срещу Левски, сега обаче изглеждаш в страхотна форма. Така ли се чувстваш?

Това ми е болната тема този сезон, нямало е седмица, в която да ми няма нещо. Тази година се контузих толкова пъти, колкото не ми се събират за цялата ми кариера. Иначе се чувствам добре, чак в страхотна форма не сам, имам какво още да покажа от себе си.

Надявам се това да стане утре и в петък.

 

Докъде стигат амбициите на Черно море през този сезон?

До първото място. Не вярвам да има отбор които иска да е втори, трети или четвърти...има само едно запомнящо се място!

 

А реалните възможности?

Реално мисля, че имаме голяма възможност да станем трети или поне да влезем в четворката. Няма да е лесно, остава само да отстраним Левски.

 

В личен план, виждаш ли се и през следващия сезон в Черно море?

Мисля,че е доста рано да говоря за това. Засега съм  в Черно море, ще мисля за това като свърши сезона.

 

Ти следиш баскетбола и в НБА, и в Европа, кой смяташ ще стане шампион на двете места?

За НБА не мога да кажа, защото не гледам достатъчно, но в Евролигата се надявам това да е ТАУ Керамика.

 

Твоята приятелка е баскетболистката на ЦСКА Радостина Димитрова, как се справяте с разстоянията, ти във Варна, тя - в София?

Много е тежко, но мисля, че засега се справяме. Когато имаме време пътуваме и гледаме всяка свободна минута да сме заедно. Даже мислех по едно време да спирам с баскетбола, но тя ме разубеди.

 

Заедно сте вече доста време, мислите ли и за по-сериозно обвързване?

(смее се) Мисля, че отношенията ни са достатъчно сериозни. Вече 2,5 години сме заедно, но не сме мислили за това. Даже наскоро си направихме шега с общи приятели, че сме се сгодили, доста весело стана.

 

За финал, в навечерието на полуфиналите от Шампионската лига, кажи твоя фаворит за спечелването на трофея?

Всеки друг, но не и Манчестър Юнайтед (заради съотборника ми Пламен Алексиев, голям техен фен). Нямам претенции, иначе симпатизирам на Реал Мадрид.

 

Черно море посреща Левски в зала "Христо Борисов" в сряда, от 17:30 часа.