Българският баскетболист Атанас Радев ще премине в италианския Жиромондо Сполето, научи gong.bg. Договорът на крилото с Черно море изтече в края на миналия месец и той е свободен агент.

Радев вече е постигнал споразумение с италианския клуб и е въпрос на дни да подпише своя контракт. Той ще е за две години, като 26-годишният баскетболист ще се присъедини към Сполето в края на август. Тимът започва подготовка за новия сезон на 1 септември.

Сполето е отбор от долните дивизии в Италия, но се изкачи нагоре по стълбичката през миналия сезон. Съставът е в близки отношения с новака в Серия А Баскет Риети.

Градът Сполето се намира близо до Перуджа, в региона Умбрия. Българите са на почит там, тъй като сред местните спортни легенди е волейболистът Любо Ганев.

Атанас Радев вече бе за десет дни в Сполето, за да се запознае с условията на отбора. След като се завърна в България той заяви: „Много съм доволен. Хората от клуба направиха всичко, за да се чувствам добре. През цялото време имаше специален човек, който се грижеше за мен и ме развеждаше. Градът е уникален, с богата история, а българите са известни там. Любо Ганев е като Стоичков за Барса в този град.”

По време на престоя си в Италия Наско Радев взе участие и в двудневен камп, на който са били събрани най-добрите баскетболисти на областта Умбрия. Крилото взе участие в две срещи, като се представи изключително добре и реализира над 30 точки и в двете си участия.