Състезателят на Черно море порт Варна Асен Великов отдава слабото представяне на отбора след нова година и на факта, че съперници на тима са били класни отбори. Като разочарование той опредили мача в Стара загора, който определи като най-слаб за годината. За двубоя с Балкан каза следното: „Загубата я отдавам на изключително елементарни грешки в защита и допуснахме лесни кошове за Балкан при една комфортна преднина за нас. Можехме да направим разликата над 10 точки, не го направихме. Дадохме им прекалено лесни кошове да вкарат и да изравнят играта. След това те придобиха самочувствие, нашият тонус малко спадна... Жалко, че цял мач играхме много добре и диктувахме играта”.

Запитан за силните страни в играта на предстоящия съперник Спартак Пл Великов отвърна: „Те разчитат изцяло на външните си играчи и предимно стрелба от тройката. Под коша разполагат с един типичен  висок състезател и това затруднява повечето отбори. Надявам се, че ще се справим с техните силни страни и мисля, че ако спрем техните външни играчи няма да имаме проблеми с тях”.

Асен Великов се изказа доста ласкаво за президента на клуба Данаил Папазов. На въпроса как в отбора приемат очакванията на Папазов, че варненци ще са фактор за плейофите и за купата Великов отвърна така: „До момента всички в отбора сме видяли само хубаво от Данаил Папазов. Той е един изключителен човек. Надявам се да е прав. Мисля, че след като се възстановим от тези контузии и след като се сработим с новите играчи, след месец отбора трябва да имаме друго лице и да играем по различен начин. Дали ще сме фактор вече като дойдат мачовете на терена ще се покаже”.

Чуйте повече от Великов в приложения звуков файл: