Новакът в Националната Баскетболна Лига Черноморец Бургас се подсили с още един играч в подкошието, пише bulgarianbasket.com. Това е 25-годишният Асен Саралийски, който идва от отбора на Рилски спортист.

Роденото в Златоград тежко крило израства в школата на БУБА Баскет, където пристига от Пловдив. След като приключва с юношеските първенства, той отива да играе в Рилски спортист и изкарва там последните шест сезона. Безспорно най-големите му успехи са миналата година, когато печели Балканската лига със своя отбор, а в плейофите на първенството и за Купата на страната завършва на четвърто място. Общо за сезона Саралийски изиграва 44 мача, в които записва средно по 4.27 точки и 1.73 борби.

Към този момент Саралийски е четвъртото ново попълнение за Черноморец. Преди него подписаха 213-сантиметровият американец Брус Браун, Дуейн Мортън и Пламен Алексиев. Утре съставът на Черноморец ще изиграе двустранна игра, с която ще бъде открита новата зала в Бургас в комплекс "Меден Рудник". Освен това тимът ще пътува и до Турция, където има две договорени контроли с отбора на Одрин.