Баскетболният Евроинс Черно море все пак ще има международни изяви следващия сезон. Варненци смятат да се пуснат и във второто издание на Балканската лига. Регионалната надпревара най-вероятно ще е с 12 отбора догодина и това дава възможност на четвърти български състав да се включи в състезанието, освен Левски, Рилски спортист и Спартак Плевен.

„Просто следващото издание на Балканската лига ще е по-силно. Открива се възможност да е с участието на 12 тима и ние решихме да кандидатстваме. Дали ще бъде одобрени в следващите 3-4 дни, това зависи от шефовете на балканските федерации”, сподели пред Гонг изпълнителният директор на Балканската лига и президент на Евроинс Черно море Асен Христов.

„Най-важното е, че ще дадем възможност на младите си състезатели да участват в международни изяви. Знаете, че тази година градим отбора върху юношите, които влязоха при мъжете. 10 от състезателите ни са от школата. Надявам се да трупат опит, за да могат в следващите години да ни впечатляват още повече. Определено ще е по-силно следващото издание на БИБЛ. Конкуренцията ще е голяма. Целта ни е класиране за плейофите”, коментира още Христов и добави по повод предстоящото Европейско първенство за мъже в Полша: „Мислех да посетя Европейското, но се наложи да остана. Ще го следя дистанционно. Надявам се на поне една победа.”