„Беше много хубав мач. Бих казал даже много интересен. Никой не знаеше до последната секунда кой ще победи. Победата прилягаше и на двата отбора”, каза пред Гонг президентът на баскетболния Евроинс Черно море Асен Христов след успеха с 91:90 точки на тима му над Рилски спортист в Балканската лига.

„Не, че съм пристрастен, но реално Черно море игра по-добре и на моменти просто сами си утежнихме мача с някакви такива глупави детински грешки. В първите три части имаше моменти, когато въобще не бяха концентрирани в играта момчетата. Всеки играеше да не сбърка, но накрая мисля, че с дух постигнаха нещата. Хрисимир Димитров мисля, че беше изключително полезен точно в последната част, защото се видя, че успя да вдигне духа. Смятам, че Хрисимир Димитров е страхотно попадение за Черно море. Ние казвам, че ще градим школа от млади състезатели и е най-добре да я градим около един от най-добрите български баскетболисти”, заяви още босът на Лигата Христов.

„Ерик Уеб си е в Минесота. Не отговаря нито на мениджъра си, нито на нас. Не му се играело баскетбол. Влюбен бил. Тотално непрофесионално отношение. Аз направо съм впечатлен. Той имаше невероятен шанс. Ние го взехме от колежанска лига. Видяхме, че стана звезда в българското първенство и вместо да използва това нещо, човекът в един момент реши, че и той не знае какво иска да прави. Сигурен съм, че след две-три седмици ще реши, че много му се играе баскетбол. И да иска да се върне, няма да го взема. Не мога да допусна някой, който така е напуснал отбора. Ние си предявяваме и финансови претенции към него. Ако се покрият претенциите, които имаме към него и после си получи правата, ако някой иска да го вземе при това положение – да го вземе”, коментира Асен Христов.