Президентът на варненския Евроинс Черно море Асен Христов даде добра оценка на състава за представянето му през сезона и обеща силен тим и догодина.

„Оценката е много добра. Ние играхме до последната секунда. Интрига имаше до последната секунда. Мисля, че за първи път в България финалите са толкова интересни. Съжалявам, че не ни стигна малко спортен шанс накрая, с който да може да играем още един пети мач. Искрено се надявам и догодина да сме толкова силни, защото колкото повече силни отбори има в България, толкова по-добре”, коментира Христов пред Гонг и добави:

„ЛукОйл е страхотен отбор, той е едно много хубаво явление в българския баскетбол, но ерата ЛукОйл е лошо явление. И когато един отбор е шампион 7, 8р 10 години, ние губим публиката. Затова дай Боже и аз обещавам и догодина Евроинс Черно море да е много силен. В края на краищата, колкото по-често сменяме шампиона, ще е по-хубаво. Кори Макинтош и Атила Сантош са играчи от висока класа и ако те имат възможност да сключат много по-изгодни договори, няма нищо лошо в това. В края на краищата идеята на Евроинс Черно море е да се превърне в люлка на младия баскетбол.”