Президентът на Евроинс Черно море Асен Христов изгледа със задоволство победата на своя отбор над Левски с 86:85 в София. Въпреки емоциите, на които бе подложен в края на двубоя в зала Универсиада, босът на моряците бе повече положително настроен и сподели, че не се е съмнявал в качествата на момчетата си.

 

„Мачът бе генерална репетиция за полуфинала в Балканската лига, който ни чака другата седмица. Победата не ме изненадва, защото знам какви са способностите на нашите баскетболисти”, заяви Христов.

 

„Ние имаме големи амбиции и предпочитаме да гледаме резултатите накрая, защото това на лекоатлетически език е бягане на дълги разстояния, а не спринт.”

 

Асен Христов обяви съдийството в срещата за изключително слабо и бе категоричен: „Ще разговарям с главния мениджър на Балканската лига Шай Щрикс и ще настоявам български съдии да не свирят в Балканската лига. Не казвам, че са ни ощетили много повече от Левски днес. Имаше грешки и в двете посоки, но нивото беше изключително слабо.”

 

Благодетелят на Черно море отказа да разкрие какви финансови стимули е приготвил за своите играчи, но „със сигурност ще има такива, защото те го заслужават”.