„Очаквам двубоите отново да са изключително оспорвани. Неминуемо за мен е гордост, че два български отбора са във финалите и това показва, че като цяло сме на прав път”, сподели пред Гонг изпълнителният директор на Еврохолд Балканска лига Асен Христов в навечерието на Финалната четворка на регионалния баскетболен турнир.

„Всички срещи от Балканската лига и миналата година бяха организирани добре. Смятам, че и сега ще се справим добре. Левски е домакин на Финалната четворка и помака изключително много. Според мен ще се получи празненство от много висока класа”, заяви още Асен Христов.

На въпрос дали ще е раздвоен като спонсор на БИБЛ и на един от финалистите – Евроинс Черно море, Христов отговори:

„Най-доволен ще съм на успеха на Балканската лига. В нея съм пристрастен преди всичко към рожбата си. Това, че вътре играе Черно море е страхотно, но по никакъв начин няма да влезем в конфликт на интереси. Все пак ще се радвам, ако се представят добре.”

За бъдещето на Балканската лига Асен Христов каза: „От всякъде идват изключително позитивни отзиви. Имаме заявка и от Хърватия за следващия сезон. Балканската лига ще става все по-популярна и очакваме заявки от далеч по-силни отбори, но искаме да запазим участието на отбори с млади състезатели. Отборът от Израел ще има в третото издание. Това е договорено. Чисто финансово ще трябва да бъдат уточнени параметрите. Следващата година пак ще участват минимум 12 отбора. Както навсякъде във финансовата криза най-големият проблем беше намирането на средства. Радвам се, че намерихме и допълнителни спонсори.”