Босът на Балканската лига по баскетбол Асен Христов сподели преди първия мач от надпреварата на българска земя утре вечер, че като българин се надява българските състави да стигнат отново до Финалната четворка. Левски посреща хърватския Славонски Брод във вторник от 18 часа в зала „Универсиада” в мач от група А.

„Очакваме петото издание на Балканската лига да е най-силният сезон досега. Във връзка с това променихме малко и формата на участие. На по-късен етап отборите ще бъдат разделени пак на две групи и се надяваме това още повече да засили конкуренцията между отборите. Успех и на двата тима утре. Надявам се да има много зрители на мача”, сподели пред Гонг изпълнителният директор на БИБЛ Асен Христов.

„Наистина се надявам влизането на нови отбори да повиши и качеството, и интереса към турнира. На първия мач на Кавала имаше доста голям интерес в залата. На предишния двубой в Македония залата също беше препълнена. Смятам, че наистина турнирът се радва на все по-голямо популярност”, каза още Христов, а на въпрос за българските Левски и Рилски спортист коментира:

„Като българин се надявам българските отбори да са във Файнъл Фор. За съжаление Рилски спортист падна злощастно в Кавал, но пък от друга страна стана много интересен мач.”