Президентът на баскетболния Евроинс Черно море Асен Христов бе изключително афектиран по време на двубоя на неговия тим и Левски днес в зала „Триадица”. Босът нахлу на терена по време на последната част, а веднага след края на срещата избухна пред медиите: „Аз бях извадил отбора, и дори се чудех дали въобще да продължава първенството. В началото на създаването на Лигата си обещахме да работим в полза на българския баскетбол. Съдиите, волю или неволю, решават мач, и пореден мач се решава в полза на Тити. На мен ми омръзна съдиите в българския баскетбол да решават мачове в полза на Тити Папазов или Лукойл Академик.”

„Аз влязох на терена, съзнателно, за да извадя отбора. По молба на шефа на лигата не го направих. Нека да ми свирят техническо. Не могат нещата в българския баскетбол да стават като нещата в българския футбол. Не е професионално. Този мач за Черно море не бе от значение. Победата не бе важна на всяка цена, и никога не е. Не може в българския отбор всичко да се решава в полза на един треньор и един отбор,” продължи емоционално Христов, който открито нападна колега от БНТ, с когото си размениха остри думи.

Застрахователният шеф коментира малко по-спокойно след тирадата:„Стига сме се крили, че свирят слабо. Аз откакто съм в баскетбола, непрекъснато ми се говори, другият път ще биете, вашият отбор има добър облик, сега съдиите свириха слабо. Ако седем години съдиите в това първенство са слаби, значи трябва да потърсим нещо друго. Непрекъснато взимаме мерки, докога ще свирят слабо.”

Близо половин час след мача Асен Христов изчака всичките момчета от тима на Черно море да се съберат в клубния автобус и говори с тях, преди съставът да се отправи към Варна.