„Даниел Димитров няма да е старши треньор на отбора. Той смята, а и това говорихме, че има възможност да потърси да бъде старши треньор на друг голям отбор в България. Така че, ако има къде да му предложат и ако той бъде приет, а аз смятам, че той достатъчно вече се е изградил като треньор, ще се радвам в бъдеще да се виждаме и дори да си съперничим на полето”, потвърди за раздялата с досегашния наставник на Черно море и президентът на клуба Асен Христов.

„Смятам, че за него това дори е по-добре в момента, да пробва и на някои други места, където да има по-добра реализация, отколкото да се хвърли само в детско-юношеската школа на Варна. Бюджетът на Черно море през следващия сезон ще е много, много, много по-нисък. Надяваме се някои варненски фирми ни подкрепят. Такава подкрепа засега няма. От страна на общината - няма, напротив, аз даже не знам къде ще играем следващата година, защото за мен зала „Христо Борисов”, моите уважения, обаче тя е една дупка и каквото и да се прави в нея - не става. Още повече, че съгласно новите правила, аз не виждам при какви условия тя може да отговаря, какво трябва да се случи, за да отговаря на стандартите”, заяви още босът на варненци Асен Христов пред Гонг.

В Черно море ще залагат изцяло на български състезатели догодина, а участието в Балканската лига е под огромна въпросителна. „Не смятам в отбора да има чужденци. Моето лично мнение е, че присъствието на чужденци в България трябва да се ограничи, дори с помощта на федерацията. Не е нормално да има отбори с по 7-8 чужденци. Това затваря пътя на нашите млади играчи. Балканската лига е съвсем различен проект. Кои отбори ще играят в Балканската лига, още не сме взели решение и не сме ги утвърдили. Черно море може да играе в Балканската лига, може и да не играе, но това не е най-важното за следващата година. По-скоро може да играе, ако няма с какво да допълним дванайсетте отбора и се наложи, за да не са 11. Това обаче едва ли ще стане, тъй като бих предпочел да допълня с отбор от друга страна, тъй като към Балканската лига вече има голям интерес”, коментира още Христов, а по повод новия треньор каза:

„Оставил съм г-н Варчев да мисли върху това.”