Аржентинският баскетболист Габриел Микулас вече официално е български гражданин. 27-годишният състезател бе сред най-силно представящите се в аржентинското първенство през миналия сезон.
Тази година тежкото крило първо подписа в белгийският Антвреп, а вече ще носи екипа на немския Скайлайнерс, където пък играе българинът с френски паспорт Илиян Евтимов. Аржентинецът има мачове и за националния отбор на родината си.

За възможността 201-сантиметровият Микулас да вземе наш паспорт се знае от лятото, а баскетболистът бе трансферна цел на ЦСКА по времето на Емил Коен. Габриел Микулас има български корени, тъй като дядо му и баба му са родени у нас. Документите на играча вече са готови и представителят на неговата агенция „Интерперформансис” - Йорго Патапатиу ще вземе тези дни българския му паспорт и лична карта.

Агентът пристига днес у нас, ще се срещне със старши треньора на ЦСКА Росен Барчовски и ще гледа мача от вътрешния ни шампионат Левски – Лукойл Академик утре в зала Триадица.

Посещението на боса на най-голямата мениджърска агенция на Стария континент Лучано Капикьони в България пък се отлага заради молба на ръководството на шампиона Лукойл Академик.

Капикьони трябваше да пристигне у нас тази събота и да се срещне с президента на студентите Валентин Златев, но заради ангажименти на Златев визитата на Лучано Капикьони се отлага за 22 януари, когато италианецът смята за седне на трибуните в зала Универсиада и да наблюдава на живо срещата от Купа УЛЕБ Лукойл Академик - По Ортез.