Един от най-добрите играчи в историята на българския баскетбол и един от най-качествените състезатели в родното първенство в момента влязоха в ролята на учители по физическо възпитание. Столичното 42-ро ОУ Хаджи Димитър събра Георги Младенов и Арън Харпър. Младенов, вече от позицията на треньор и звездата на Левски проведоха час по физическо възпитание на ученици от 4-ти, 5-ти и 6-ти клас от четири софийски училища: 24 СОУ „Пейо Яворов”, 95 СОУ „Проф. Иван Шишманов”, 143 ОУ „Георги Бенковски” и домакина на демонстрацията ОУ „Хаджи Димитър”.

Американецът Арън Харпър раздаде десетки автографи, а усмивката не слезе от лицето му. Баскетболистът на „сините”, който подкрепи кампанията на Министерството на физическото възпитание и спорта „Аз обичам спорта”, сподели пред Гонг, че за него е изключително щастие да работи с децата и пак би го повторил в България. „Когато аз бях дете, за мен винаги бе вдъхновяващо някой по-голям да дойде и да говори с мен за баскетбол. Просо ми харесва да работя с децата”, коментира Харпър, на който му предстои да изведе своя Левски в полуфиналите на първенството срещу Ямбол.

- Може ли да сравниш тази инициатива с нещо подобно, което се провежда в Щатите?

- Тук е малко по-различно от Америка, но това е сбъдната мечта – да работя с децата и да бъда пример за тях. Определено ми е много приятно да им помагал и бих направил всичко за децата.

- Усмихваш се и това показва, че си щастлив заобиколен от децата.

- Да, точно така. За това става дума. Те могат да те накарат да се усмихваш, дават ти толкова енергия и вълнение, така че просто ти се иска да си сред тях.

- Дали нямаш идея да проведеш нещо като баскетболен камп?

- Аз лично? Ами не мисля, че ще се занимавам с това.

- Харесва ли ти обстановката тук? Готов ли си пак да дойдеш?

- Ами винаги съм отворен за нещо подобно. Сега просто се опитвам да приключа сезона на високо ниво.

- В твоята страна може би звездите от НБА правят нещо подобно, както ти сега?

- Да. Освен това е привилегия да дойда тук и да съм сред децата. Както казах, поканиха ме да дойда, а аз бих направил всичко, за да помогна на децата, да бъда позитивен пример. Просто съм щастлив в момента и за мен е чест.

- Готов ли си да работиш с деца тук в България?

- Ами да. Да, в България.