Литовската легенда Арвидас Сабонис ще е гост на тазгодишния ХДИ Мач на звездите в България. Сабонис, който сега е президент на Литовската федерация по баскетбол, се очаква да пристигне в София за шоу спектакъла, който е насрочен за 7 април. Той е поканен и от организаторите, и от колегата си Георги Глушков, а окончателният отговор за присъствието му ще бъде даден до средата на март.

На 1 март стартира и гласуването за избор на баскетболистите, които ще играят в Мача на звездите, както през последните години на сайта all-star.bg. Традиционно изборът е за 10 български и 10 чуждестранни играчи - по двама на всеки пост - плеймейкър, атакуващ гард, крило, тежко крило, център, и един треньор. Квотата на останалите четирима играчи ще бъде запълнена според желанието на вече определените треньори на двата отбора.

Във фейсбук страницата на Мача пък тече анкета за точното време на първия глас. Участникът, дал най-близко предположение, ще получи два билета - подарък от Организационния комитет.

От 6 март стартира продажбата на билети за Мача на звездите. За пръв път в историята на събитието тя ще бъде изцяло онлайн. В продажба са пуснати точно 12 501 билета.