Старши треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич бе доволен от класирането на отбора си на финал в Националната баскетболна лига, както и от защитата през второто полувреме.

„Не играхме толкова добре, колкото на мен ми се иска. През първата част защитата не бе на високо ниво, вкараха ни 47 точки. Това не стилът, с който можем да спечелим титлата. Защитата през третата четвърт беше много по-добра. Тогава решихме изхода от мача. Ако играем така срещу Левски обаче ще бъде много трудно. Те са по-силен противник от сегашния и трябва да играем по-здраво в защита, за да успеем срещу тях“, коментира Арсич.

“Не мога да отлича имена от отбора си. За защитата трябва всеки да си свърши работата. Всички трябва да са на високо ниво, за да се получи правилната игра в защита. Трябва да играем както в третата част през целия мач, а не когато го направим интересен”, сподели още специалистът.

“На финала излизат два нови отбора в нова серия – Левски е без Джейсън Кроу, а ние сме без Доминик Джеймс. Този мач не сме го гледали през сезона. Няма как да знам какво ще се случи”, завърши Арсич.