„За момента се опитвам да работя възможно най-добре с играчите, с които разполагам. Ако има някакви промени, това може да е по-късно. Искам да дам шанс на всички баскетболисти, за да покажат какво могат”, заяви пред Гонг старши треньорът на баскетболния ни шампион Лукойл Академик Йовица Арсич, който ще направи официалния си дебют при подновяването на първенството утре.

„Които отговарят на системата и изискванията, които Лукойл Академик има като клуб, те ще останат. Тези които не могат да отговорят на изискванията, може и да напуснат клуба, а ние ще търсим адекватни заместници. Това е въпрос, който не зависи само от мен, затова казвам, че в момента работя с намерението да дам шанс коректно на всички”, категоричен бе сръбският специалист.

„Колкото до контролата със Стяуа мисля, че изиграхме две различни полувремена. През първото полувреме играчите бяха много мотивирани и допуснахме да ни вкарат само 26 точки. Мога да съм доволен как играхме през първите 20 минути. През второто полувреме ни отбелязаха 55 точки, концентрацията на играчите вече не беше на такова ниво и бяхме малко хаотични в нападение. Виждам, че отборът още не може да играе 40 минути качествено, както е необходимо срещу силни противници. Не съм бил изненадан от нещо кой знае колко, защото познавах играчите. Знаех и за американците, имах информация каква е ситуацията. Имаме качествени играчи, само е необходимо да работим още по-здраво”, каза още Йовица Арсич, а по подов предстоящото гостуване на „студентите” в Ямбол коментира:

„От информацията, която имам, със сигурност ни чака тежък мач. Но ако искаме да бъдем шампиони, каквато е амбицията на Лукойл, не можем да си избираме противници. Трябва да се побеждава и в тежките мачове.”