„Ще бъдем без Тенчо Банев на мача. Това е единственият проблем, който имаме. Брендън Боуман не можеше сега да тренира, но утре ще тренира”, коментира старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Йовица Арсич след вечерното занимание на тима в зала „Универсиада”.

ЛукОйл посреща утре португалския Бенфика в първи мач от груповата фаза на турнира Юрочалъндж. „Надявам се той да е готов за мача, а Тенчо Банев още от 7-10 дни няма да е на линия. Със сигурност сме в много по-добро състояние от преди месец. Сега се познаваме много по-добре и те мен, и аз тях. Надявам се всичко да е наред. Нищо не ме притеснява. Ние сме по-качественият отбор и трябва да покажем това на терена. Знаем те на какво разчитат, но мисля, че имаме сили да ги спрем”, заяви още Арсич.

За амбициите на клуба в третия по сила турнир на Стария континент наставникът Йовица Арсич каза: „Не познавам качествата на всички отбори в турнира, но мога да кажа, че ние искаме да спечелим купата, ако е възможно. Знам, че има поне още 7-8 отбора с изключително добри бюджети. Но да не мислим толкова далеч. Нашата работа е сега да минем групата, а след Нова година ще видим. Наистина е трудно да се прецени, защото не сме наясно с качествата на всички участници. Много неща може да се променят до Нова година. Ще работим крачка по крачка.”

Колкото до конкуренцията в групата Арсич заяви: „Няма да е лесно срещу нито един от отборите в групата. Нямам конкретна информация за швейцарците, но имат 8 чужденци, а и от това, което разбрахме за подготовката им в Италия, няма да са слаби, но може би техният проблем е, че идват от малко по-слаб шампионат. Но пак казвам, преди всичко ме интересуват нашите играчи и да покажем нашите качества на терена.”