„Не знам дали ни е най-добрият мач, но го изиграхме добре и със силна защита”, заяви старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Йовица Арсич след като тимът му записа първа победа над Рилски спортист в полуфиналната серия и не остави съмнение в превъзходството си.

„Стрелбата беше по-добра от обикновено и се видя, че бяхме мотивирани и концентрирани. Не искам да обръщам конкретно внимание на процента на далечната стрелба. Ние сме отбор, който не трябва да зависи толкова от стрелбата за три точки. Стрелбата за три точки може да помогне да си по-убедителен, ако защитата е такава, каквато беше през първите 20 минути. Тези, които бяха контузени са по-добре, но не са напълно възстановени. Тенчо Банев затова не игра през вторите 20 минути”, каза още Арсич и добави:

„Целта ни е първо за се класираме за финала и тогава всички да са напълно готови. Единственото по-различно е, че Самуел Франсиз получи малко повече минути, а и Дамян Стояновски се нуждае от повече време на терена, но още физически не е напълно готов. Това е единственото, което се опитахме да направим като по-различно. Целта ни е да имаме повече състезатели в нормално състояние за финалната серия.”