Две от големите звезди на ЛукОйл Академик Перо Антич и Уили Дийн имат договори със „студентите” и за догодина, но и двамата не бяха категорични, че остават в състава на българския шампион.

„Трудна серия. Изиграхме два много добри мача в Правец. В третия мач имаше малко отпускане, не беше подценяване. А и Левски имаше голямо желание. Имат много добър отбор и много добър треньор. Всъщност и емоциите ни подведоха. Мислехме, ще се победим от раз, но Левски излезе по як, както и ние обаче”, каза македонецът Антич след като вдигна титлата със съотборниците си.

На въпрос за догодина Перо заяви: „Защо сега такива въпроси. Чакайте малко да се отпуснем. Ще видим. Още не мисля за следващия сезон. Сега искам възможно най-бързо да видя сина ми. За следващия сезон има време за мислене. Първо националният на Македония, а после ще видим. А и все пак имам договор с ЛукОйл, така че има опции и за двете работи. Тази титла е по-различна за мен. Цяла година нямах спечелено нищо и сега първенството е много по-трудно. Има повече силни отбори. Изгубихме Купата, което никой не очакваше и трябваше да изпълним целта си докрай. Направихме го и пишем история.”

Американският гард Уили Дийн се изказа в подобен тон: „Победата е резултата от отборните усилия. Трудно беше. Беше важно, че спечелихме първите два мача, а на Левски им падна самочувствието. В третия мач сякаш не бяхме готови за игра. Помислихме, че те просто ще се оставят да ги бием и видяхме резултата. Знаехме, че днес трябва да сме готови за игра. Не знам какво предстои. Прибирам се за рождения ден на баща би. Не съм сигурен за догодина. Има шанс да се върна, но никога не се знае.”