Мъжкото списание МАХ потърси някои от най-колоритните чуждестранни спортисти в България, за да ги попита как им се отразява българската действителност.

Четирима чуждестранни спортисти, които играят за български отбори и живеят в България, разкриват пред мъжкото списание MAX себе си и шока си от първия културен сблъсък с един друг свят... Шикозе Удоджи, Перо Антич, Франсиско Сoтелдо и Лусио Вагнер говорят съвсем свободно за първия си сняг, расизма, силикона, кмета на София, българския шоубизнес.

209 сантиметра, 25 години, родом от Скопие – да, това е звездата на ЛукОйл Академик Перо Антич. Македонецът открито критикува българските медии, че рядко пишат за баскетбол. Има изградено мнение за българския шоубизнес и обича да надзърта в женските списания на своята съпруга. Ето и част от интервюто на Антич пред MAX:

- Какво се крие зад излъчването ти на наемен убиец?

- Вчера чух, че прякорът ми е Перо Убиеца. Един играч от ЦСКА ми го е дал, но няма да кажа кой. Може би е така, защото съм без коса и с брада или защото понякога по време на мач имам доста сърдита физиономия и се карам със съдиите...

- Какво те напряга най-много (от живота в България)?

- Не може в България, като падне сняг - и два месеца да си стои по улиците. Не знам кой е кмет, но пред паметника на Цар Освободител имаше толкова сняг, че не можеше въобще да се види. Освен това ме напряга движението и особено ако някой не може да кара.

- Как намираш жените тук?

- Бях чувал, че са много лесни, но навсякъде разправят така. Забелязвам, че тук жените обожават силикона. Има някаква силиконова мания - който няма силикон, значи не е човек. Гледам даже и някои мъже. Изглеждат така все едно ги е чук*л Азис, излезли с три жени, а облечени като тях. Отвращавам се от такива работи.