Спряганият за сигурно ново попълнение на Лукойл Академик Перо Антич все още се въздържа от всякакви коментари по въпроса дали ще се завърне в българския шампион. Антич разтрогна договора си с Локомотив Краснодар, и сега е свободен агент. Той отрече причината за раздялата да е вътрешноклубен конфликт. „Няма конфликти, нито съм нарушил дисциплината. Удовлетвориха молбата ми да бъда освободен. Не искам да казвам нищо повече,” каза любимецът на българските баскетболни фенове.

Македонският всекидневник „Македонски спорт” логично отбелязва обаче, че преминаването на Антич в Лукойл Академик вече не е много сигурно, тъй като на мястото на Георги Младенов като треньор пристигна Йовица Арсич. В западната ни съседка не е тайна, че Антич и Арсич не са в добри отношения.

„Сега съм свободен играч. Имам достатъчно време да размисля какво ще правя по-нататък, ще видим,” запази мълчание по въпроса Антич.

Отново според „Македонски спорт”, другата опция пред Перо Антич е завръщане в Русия, при това в един от най-добрите клубове в страната – УНИКС Казан.