Македонският баскетболист на ЛукОйл Академик Перо Антич, който продължава да бъде една от най-интересните теми това лято не отрече новината за негов трансфер в руския Локомотив Ростов, но заяви, че не смята сделката за приключена. Пред вестник „Македонски спорт” Антич коментира:

„Какво да кажа, всичко става като по филмите. Трудно мога да обясня всичко, случило се в последно време. Руснаците са упорити, настояват да ме привлекат в отбора и не питат за цената. Но първо да видим какво ще решат от ЛукОйл Академик. Знаете, че може да подпиша, с който и да е отбор в Европа или по света, но първо трябва да получа позволение от ЛукОйл Академик. Така е честно и към г-н Златев и към г-н Везенков. Ако двете страни се разберат, тогава можем да говорим. В началото на следващата седмица се връщам в Скопие и дотогава сигурно ще има яснота.”

Баскетболистът има действащ договор с българския шампион за още една година и може да напусне само при сериозно неустойка, която обаче изглежда не е никакъв проблем за руския клуб.

Перо Антич споделя още, че сам е взел решение да не играе в Лятната лига на НБА за Орландо, защото се притеснявал от евентуална травма.

„Защо не играх за Орландо в Лятната лига ли?. Ами, защото след няколко дни тренировки и то доста интензивни – по три часа и с минимална почивка,си промених мнението. Тук играчите се хвърлят много здраво и не пестят средства, за да стигнат до целта си. С треньорите се разбрахме да не играя. Мисля, че ме разбраха и съм им благодарен. Казах им, че сега за мен на преден план е да играя за националния. Не исках да рискувам контузия”, разказва Антич.