Баскетболистите на Лукойл Академик мислят само и единствено за победата в утрешното си първо домакинство от турнира за Купа УЛЕБ. Студентите посрещат немския Артланд Драгонс от 18:00 часа в зала Универсиада, след като загубиха гостуването си на АСК Рига в първия кръг на надпреварата.

Германският тим пък победи френския По Ортез с 85:74 точки, а във вътрешното първенство има 7 успеха от 8 мача и е сред лидерите в шампионата.

„Победата е важна след загубата в първия мач. Тренирахме много усилено, познаваме добре съперника и се надяваме на успех”, каза македонецът Перо Антич след вечерната тренировка на Лукойл Академик.

Баскетболистът заяви още: „Плюс е, че играем у дома и дано публиката да ни подкрепи. Немците играят позиционно с центровете и са добре организирани. Що се отнася до новия гард Уили Дийн - познавам го от Гърция, отличен играч е. Включи се бързо и дано да ни е от полза.”

Капитанът Тодор Стойов също коментира, че най-важното в момента е утре българският шампион да победи.

„Нормално е всеки отбор в нашата група в УЛЕБ да е достатъчно класен. Каквото и да говорим е без значение, защото най-важното е да излезем и да победим утре. За мен всеки мач с екипа на Лукойл Академик носи тръпка. Дано всички го приемат по този начин”, бяха думите на Стойков.