Старши треньорът на баскетболния Ямбол Иван Чолаков все още не е наясно дали ще може да се възползва от услугите на Димитър Ангелов в утрешния втори кръг от Националната лига и срещата с Балкан.

„Митко обича много баскетболната игра, аз лично се надявам взаимоотношенията, които има с Лукойл Академик да се разрешат по-скоро и той да заиграе. Доколкото знам трябва да се подпише споразумение между неговата агенция и Лукойл Академик и той да прекрати отношенията си с тях. Аз лично се надявам той да играе още утре, но засега няма нищо сигурно. Доколкото ми е известно, двете страни имат разминавания. Жалко, че това можеше да се случи отдавна, те имаха 5 месеца, откакто го освободиха от Лукойл Академик, за да се разберат, но за съжаление все още това не е факт. Неговото присъствие по време на мачове, а и на тренировки пали по-малките баскетболисти. Той е изключителен професионалист, ние му подадохме ръка и му предложихме да играе в Ямбол, докато си намери отбор в чужбина. Все пак той е на такава възраст, че трябва да заработи от баскетбола и това, което може да му предложим в Ямбол не отговаря на неговите изисквания. Но той обича Ямбол и влага и лични чувства, когато става въпрос за нашия отбор”, коментира Иван Чолаков пред bulgarianbasket.com и добави:

„Надявам се да играем добър баскетбол и да зарадваме привържениците на тази игра в Ботевград с интересен мач. Ние сме достатъчно опитен състав и ако играем нашата си игра, няма от какво да се притесняваме. Играчите са ми опитни и не може да се стресират от фактора домакинство в този мач”, допълни Чолаков.