Американка ще се включи в баскетболния камп „Basket addiction”, организиран с дейната подкрепа на едни от най-добрите баскетболистки на България за всички времена, съобщава bulgarianbasket.com. Кампът е за момичета от 12 до 16-годишна възраст и ще се проведе в Самоков от 27-ми юли до 1-ви август.

Става въпрос за Красимира Банова, Десислава Ангелова и Тина Димитрова, като към триото трябваше да се включи и Полина Цекова, но поради ангажименти във френския Тарб, тя няма да може да присъства. Новото име е това на американката Урсула Кърк, която ще е обучаващите на кампа.

Красимира Банова е носителка на КЕШ за 1984-та година с отборът на Левски Спартак, а сега е треньор на подрастващите в Рилски спортист. Десислава Ангелова е бивша национална състезателка, дипломирана треньорка във Франция. Тина Димитрова също бивша националка, екс-треньор на женските отбори на Академик Тест и Левски Спартак и националния отбор за девойки до 20 години, а в момента е треньорка в италианския Римини.

Американката Урсула Кърк всяко лято е сред участниците в баскетболни семинари в Африка. През последните 12 години тя изпълнява ролята на помощник-треньор на тези семинари и нейните отговорности са да помага при подбора преди самите кампове - на играчи и треньори. В момента Кърк работи като доброволец към Корпуса на Мира в България.

Друг от участниците в кампа е Люпчо Петровски. Македонецът е дипломиран преподавател, а е бил треньор на много кампове в Сърбия и Македония. От 17 години Петровски има собствен клуб в Македония - Клубски (Делчево).