Американката Хаунита Уорд ще смени екипа на Берое с този на Тълса Шок в женската НБА, съобщиха от ръководството на старозагорския клуб. Уорд ще замине в посока Щатите в началото на май, след края на плейофите в дамския ни шампионат. Очаква се баскетболистката, която е оценена от треньора на Шок Нолан Ричардсън, да стане съотборничка с бившата лекоатлетка Марион Джоунс, която сега се изявява на баскетболния терен.

188-сантиметровата Хуанита Уорд стана най-полезната баскетболистка в редовния сезон на Националната баскетболна лига за жени в България. Американката изигра 11 срещи за тима си, а 3 пъти бе и най-полезна в класацията за отделните кръгове в първенството. Резултатите й са 24.4 точки, 9.9 борби, 2.2 асистенции и 1.3 откраднати топки средно на мач.

Берое 07 играе с Дунав 8806 в четвъртфиналите, като първата среща е в сряда в Русе. Според боса на клуба 24-годишната Хуанита Уорд може да се завърне отново в родното първенство в тима от Стара Загора, след изтичането на ангажиментите й с Тълса.