Един от американците в баскетболния Левски Доналд Коул заяви, че шансовете на „сините” в Балканската лига и бг-шампионата са доста добри. Коул и съотборниците му гостуват в сряда вечер на сръбския ОКК Белград във втория си мач от Балканската лига. Двубоят е от 19 часа българско време в зала „Пионир”.

„Шансовете ни в момента са доста добри. Играем добре като отбор. Все още работим по някои неща, но мисля, че засега се справяме добре. Радвам се, че този мач наближава”, сподели пред Гонг Доналд Коул.

- Доколко са различни мачовете в Балканската лига и тези във вътрешното първенство?

- Ами, колкото до двете състезания мисля, че мачовете си приличат. Сега ни предстои да играем с отбор от Белград и ще видим каква е ситуацията. Първият ни мач в Балканската лига беше на доста добро ниво, така че очаквам и този в Сърбия да е такъв.

- Вече изминаха 4 двубоя от българския шампионат. Как ти се струва първенството и нивото на баскетбола тук?

- Ами има доста оспорвани мачове и не са много тези, които може да ги смяташ за сигурни победи. Много отбори се стараят и играят силно. Определено ще е интересно и очаквам да сме близо до върха, така че определено харесвам шансовете ни в първенството.

- Как се чувстваш в Левски? Вече имаше достатъчно време да се приспособиш.

- Да, определено се приспособявам вече, а и съотборниците ми много ми помагат. Имам всичко необходимо, а и Тити много ми помага. Чувствам се като в къщи, така че мога да мисля само за баскетбол.

- Сигурно не е било много трудно за теб, защото игра в Македония миналия сезон?

- Играх в Македония две години и мястото ми харесваше. Там би беше като втори дом. Тук ми харесва. Промяната не е чак толкова голяма, но е промяна от гледна точка на по-големия град. Чувствам се добре, така ме всичко е ОК.