Американският баскетболист Джош Гонър пристигна в Ботевград и ще премине пробен период в отбора на Балкан. Още на първата тренировка Гонър остави много добри впечатления, въпреки че изглеждаше доста уморен след тежкото пътуване от САЩ до България. Джош Гонър ще замине с Балкан на двудневното турне в Сърбия. Първо занимание със състава воден от треньора Петър Клечков направи и новото попълнение Емил Бинев, пише botevgrad.com.

Миналия сезон Джош Гонър е играл в шампионата на Финландия за отбора на Корихайм – шести след редовния сезон във висшата лига на скандинавската държава. Той е атакуващ гард, висок е 188 см. Гонър е топреализатор на финландския тим с 18.2 точки на мач, с доста добър процент стрелба - 54% за 2 точки и 37% от тройката. Роден е на 11 октомври 1982 година. Европейската му кариера започва във финландския Корихайт, където играе през сезона 2007/2008 година. След това се преминава в друг финландски тим - ТоПо Хелзинки, и отново се връща в Корихайт.

Първата контрола на Балкан в Сърбия е тази вечер в Ниш срещу КК Ниш. Втората среща е в сряда в Пирот срещу едноименния тим.