Нов американски баскетболист ще се присъедини към националния ни тим по баскетбол, научи Гонг. Става въпрос за родения през 1986-та година център Седрик Симонс, който пристига в неделя и ще се присъедини към състава воден от треньора Росен Барчовски в началото на подготовката за Европейското първенство в Литва. Кариерата на американеца минава през Кливланд, Чикаго и Сакраменто в НБА, а за последно Симонс играе за гръцкия Кавала, където бе съотборник с национала Чавдар Костов. Баскетболистът е демонстрирал отлични показатели в борбата под коша.

Седрик Симонс сам е изявил желание да премине пробен период в българския национален отбор, сподели за Гонг селекционерът Барчовски. Ако американецът спечели доверието на треньорския щаб, то ще бъде направен опит той да се сдобие с български документи навреме за шампионата на Стария континент.

До момента е ясно, че изборът на Росен Барчовски за поста плеймейкър в държавния ни тим пада върху натурализирания американец Ърл Роуланд, който игра за България на Евро 2009 в Полша и остави добри впечатления.