Баскетболният отбор на Алвина (Варна) подписа с две нови попълнения след отварянето на трансферния прозорец за родния шампионат. За участието си във втора осмица, тимът от морската столица ще разчита на опитния Петър Петров, както и на гарда Юри Казасов, съобщава bulgarianbasket.com.

Ветеранът Петров за последно носи екипа на Спартак Плевен, където игра пет сезона – от 2001 до 2007 година. Миналата година тежкото крило реши да се откаже от професионалния спорт, но ръководството на Алвина успя да го убеди да помогне на отбора. 37-годишният Петров започна кариерата си в  Плевен през далечната 1986 година, а след това игра още за Фикосота Шумен, Ямбол, Левски и др. Петров бе част и от българския национален отбор дълги години, като е играл и на Европейско първенство – през 1992 година. Носител на купата на страната и шампион през 2001 година с отбора на Левски.

Юри Казасов е по-малко известно име на баскетболните фенове в България. 27-годишният гард е продукт на русенската школа и от дълги години играе със „синия” екип. Той започна настоящия сезон в елитния Дунав 2007, но впоследствие премина в тима, който игра в А-2. 175-сантиметровият гард ще се присъедини във Варна към друг русенец – Венелин Първанов.

Алвина е един от фаворитите за топ местата във втората осмица, която се оформя във втората фаза на мъжкото първенство. Варненци разполагат с много класни играчи като Иван Друмев, Борис Стоянов, Ники Балев и Светослав Боев. Във А-2 до момента Алвина е на второ място, на точка зад Черно море 2. До края на първата фаза остава да се изиграе само един мач, в който Алвина среща Спартак МВР.