Изключително доволен от новото попълнение на тима си Рилски спортист е наставникът Александър Тодоров. Съставът от Самоков снощи взе ценна победа като гост на Ловчен в Черна гора, а американецът Ламонт Джоунс дебютира за отбора. Джоунс е с травма след двубоя, а Сашо Груев е с висока температура.

„Бихме в много важен мач за нас. Става въпрос за един млад отбор, срещу който много трудно се играе. Сигурно много от отборите в Балканската лига ще падат тук. Можехме да бием много по-спокойно, но позволихме едно отпускане в края на третата част, когато Ламонт Джоунс седна на пейката да почине”, заяви Александър Тодоров за Гонг, а по повод плеймейкъра Джоунс коментира:

„Става въпрос за един необикновен играч, който ни даде това, което ни липсваше в играта. И двата пъти, когато изоставахме, успяхме да наваксаме с неговото влизане в игра. Много ще ни помогне. Става дума за опитен играч и невероятен професионалист. В 11 часа отиде на фитнес. Някои момчета, които трябва да помислят са до 4 часа на дискотека, а той в 11 часа беше във фитнеса. Ето това е разликата в професионализма, който ни липсваше в отбора. Мисля, че ще повдигне нивото и на Груев, и на Найденов, и на Давидов сега му е по-лесно. Мисля, че скоро ще е един от лидерите на нашия тим.”

„Следващият ни мач от Балканската лига срещу Газ Метан е след двубоя ни с ЛукОйл. В почивката по празниците може да направим един мини лагер. Въпреки, че на Ламонт не му е трудна тактиката. Ще ви кажа, че той още като кацна в Подгорица ги знаеше нашите комбинации, които му бях изпратил по и-мейла предишния ден. Така в първата тренировка той знаеше доста неща и обсъдихме някои тактически решения за мача, но и той трябва да види с какви играчи разполагаме. Абсолютно съм съгласен с моя много уважаван колега Тити Папазов, че Ламонт може да е помощник-треньор на терена”, каза още Тодоров и добави:

„Ще се приберем късно вечерта в Самоков. Имаме и някои здравословни проблеми. Александър Груев игра с висока температура и още има. Ламонт получи една неприятна контузия от удар в лицето 10 секунди преди края на мача с Ловчен. Двамата са под голям въпрос за мача в Плевен. Имаме две тренировки и утре вечерта заминаваме за Плевен.”