"Мачът с Латвия беше просто невероятен! Срещата бе изпълнена с толкова много емоции, обрати, неизвестност до самия край. Най-важното обаче е, че ние излязохме победители", коментира баскетболистът на Берое и националния отбор Александър Янев по повод успеха на "лъвовете" над Латвия в евроквалификация пред официалния сайт на Берое.

"От старта на квалификациите съжалявам единствено, че можехме, а не успяхме да бием Гърция. За съжаление, последните 2 минути от този първи за нас двубой бяха много лоши и това ни попречи да бъдем перфектни в представянето си на старта на квалификациите за Евробаскет 2021. Като цяло мога да кажа, че в отбора сме доволни и смятам, че сме в играта и с големи шансове за класиране“, сподели мнението Янев.

"Групата не е никак лесна. Босна и Херцеговина са много здрав и борбен отбор и няма да ни бъде никак лесно срещу тях. Много важни ще бъдат домакинските срещи. Ако играем като отбор, както го направихме с Латвия, можем да бием всеки един у дома“, заяви Александър Янев.

"Мачът в Латвия, макар и толкова емоционален, вече е в историята. Сега продължаваме с Берое и трябва да си свършим работата тук. Имаме още много за вършене. Няма спор, че в момента тимът разполага със страхотен потенциал в чисто индивидуален план, но трябва да започнем да играем и като отбор, за да побеждаваме своите конкуренти. За тази цел трябва да се сработим. Трябва да се напаснем и да заиграем като истински отбор. Имаме още малко време да направим тази решителна крачка в развитието си. Безспорно Берое разполага с много добри играчи и започнем ли да играем както трябва, няма да има кой да ни победи. При моментния потенциал на отбора всичко различно от шампионската титла ще бъде неуспех", допълни той.

"Съставът днес е много по-добър от този, с който започнахме шампионата. Затова вярвам, че ще успеем да завоюваме титлата. Отново подчертавам, че в основата стои това да заиграем като добре сработен колектив. Мисля, че това е най-силният отбор на Берое, в който играят едни от най-добрите български баскетболисти", каза още Янев.