Баскетболистът на Черно море Александър Янев бе изключително доволен от успеха над Рилски спортист в плейофите на Националната баскетболна лига. Янев, въпреки 33-те си точки при победата с 89:75, се изказа критично по свой адрес.

„Не съм очаквал, че ще изригна в този мач с толкова много точки и да играя толкова добре. От два месеца нямам изигран цял мач. Сега ми е малко по-трудно да вляза в ритъм, да играя. Не знаех как да се включа в играта, но след този мач мисля, че влязох в ритъм и лека-полека ще ставам и по-добър“, каза звездата на верненци.

„Изиграхме 2 коренно различни полувремена. Първото полувреме бяхме много сковани, много напрегнати и се видя, че второто полувреме с няколко думи от треньорите в съблекалнята излязохме променени. Това е много хубаво за нас, изиграхме страхотен мач. Надявам се оттук нататък до края на първенството да играем все по този начин и такава хубава публика да идва на всеки мач.“

„Най-важното, което искаме е да се намери някой, който да помага на този отбор. Един хубав, стабилен спонсор, който е нужен не само на нас, но и на цялата баскетболна школа. Надявам се и следващия сезон да жънем победи, да играем по този начин и да радваме публиката във Варна“, завърши Янев.