Ръководството на ботевградския клуб реагира бързо на неприятната новина, че Станимир Маринов и Мартин Маринов ще бъдат извън игра близо месец. В отбора бе привлечен един от най-добрите български плеймейкъри в последните години - Александър Груев, който днес подписа договор с БК Балкан, съобщава botevgrad.com.

Бившият национал, който бе капитан на Рилски спортист по времето, когато старши треньор на тима от Самоков бе Александър Тодоров, миналата година изигра много силен сезон в румънския Сибиу. През лятото Груев поднови контракта си, но проблеми, свързани със селекцията и бюджета на тима от северната ни съседка, станаха причина да не продължи да играе за Сибиу. И вече повече от месец Сашо Груев поддържа форма с тима на Балкан, като междувременно отклони оферти от няколко клуба.

"Вместо да търсим външен играч, който тепърва да се напасва към играта на отбора, предпочетохме Груев - каза старши треньорът Александър Тодоров. - Познаваме качествата му, а и той вече е достатъчно наясно с игровата ни схема", добави наставникът.

Междувременно от вчерашния преглед на контузения глезен на Станимир Маринов стана ясно, че той няма да може да тренира в продължение на 20 дни. Също вчера бе направен ядрено-магнитен резонанс на травмата в коляното на Мартин Маринов и от резултатите от него ще стане известно колко време той ще отсъства от игра.