Александър Груев ще се присъедини към отбора на Левски научи BGbasket.com. Плеймейкърът е постигнал договорка с ръководството на "сините" да играе за тима, докато си намери отбор в чужбина.

Груев ще носи "синия" екип без финансово възнаграждение, а при оферта от чужд отбор ще бъде свободен да си тръгне по всяко време. Още в началото на трансферния прозорец имаше интерес към него, но тогава не се стигна до присъединяването му към Левски.

Цялата си професионална кариера до момента Груев изкара в отбора на Рилски спортист, където бе в продължение на 8 сезона и впоследствие стана капитан. Най-силното му представяне бе през шампионат 2009/2010, когато в 42 мача имаше по 17.3 точки и 6.0 асистенции.

Груев бе част и разширения състав на националния отбор това лято, като в последния момент отпадна от състава за Европейското първенство в Литва.

По ирония на съдбата пък следващата контрола на Левски е срещу Рилски спортист и ако всичко е наред плеймейкърът може да дебютира именно срещу бившия си отбор. Мачът е в петък (7 октомври) от 14.00 часа в столичната зала "Универсиада".

Довечера Груев ще направи първа тренировка с Левски.