Треньорът на Левски Юлиан Аладжов заяви след отпадането от Балкан Ботевград в полуфиналите, че контузиите на голяма част от основните играчи, наложило включването на най-младите е оказало влияние върху сблъсъка.

„Шанс имахме още първия мач. Тогава имахме последна атака, но не можахме да я направим. Във втория мач пак имахме шансове и за капак на всичко и днес имахме шанс”, каза Аладжов.

„В последните секунди трябваше да играем за две точки и да търсим бърз фал, но все пак играчите са малки и не могат да взимат правилните решения в такива моменти”, добави наставникът на Левски.

Заради непълната група, в която не бяха Златин Иванов и Роб Престън, без смяна в Ботевград играха, Славейков и Великов, които също се оплакваха от травми. Постоянно на полето бе и Асен Великов. Усети се и липсата на наказания за цяла година плеймейкър Ростислав Диков.

„Златин изигра много силни мачове, Роб Престън след мачовете с Ямбол за пет дни тренира веднъж, естествено, че това оказва влияние, но с по-малки играчи успяхме да играем и можехме да вземем мача”, каза Юлиан Аладжов.

На сините предстои двубой за третото място срещу Спартак Плевен, който загуби в полуфиналите с 0-3 победи от шампиона Лукойл Академик.