Академик (Пловдив) победи Берое (Стара Загора) с 97:89 (30:14, 21:35, 29:22, 17:18) и двата отбора се изравниха по точки в генералното класиране на Националната баскетболна лига (НБЛ). Те са съответно пети и четвърти с по 18 пункта, колкото има и третият Балкан.

Академик вкара първите седем точки в мача и завърши първата четвъртина с преднина от 16, но 14 от тях бяха заличени от Берое през следващата част. Старозагорците рискуваха и сполучиха, след като отбелязаха три поредни и безответни тройки чрез Кейлъб Бишъп, Джеймс Гавин и Брейди Роуз, а в последната минута дори и поведоха с нова далечна стрелба на Станислав Ваклинов. Антъни Гугино обаче върна тройката за Академик 23 секунди преди сирената и домакините завършиха частта с аванс при 51:49.

През третата четвъртина бе ред на Академик да направи успешна серията от тройката и след кошове Васил Бачев, Николай Титков и Николай Николов се сдобиха с преднина от десет точки. Те я съхраниха до края на мача и спечелиха убедително.

Йере Вучица, Николов и Обрад Томич вкараха по 18 точки за Академик, а Бачев завърши с 16 пункта, седем борби и девет асистенции. Роуз пък бе най-резултатен в мача с 25 точки за Берое.